Save the Date: Dag van de Stad > 9 oktober 2023

15 maart 2023

Met concertgebouw Musis als thuis- en uitvalsbasis kan iedereen op maandag 9 oktober de stad Arnhem van dichtbij bekijken. Tijdens deze zevende Dag van de Stad nodigt Arnhem iedereen onder andere uit om mee de wijk in te gaan. Want in de wijk wordt alles zichtbaar. De grote transitie-opgaven van deze tijd, maar ook de energie en de inspiratie om die uitdagingen aan te pakken.

Thema: De stad van dichtbijDe opgaven in onze steden zijn divers en complex. Hoe vang je de klappen van de klimaatcrisis op? Hoe pak je op wijkniveau de ongelijkheid aan? Hoe kunnen we wonen haalbaar en betaalbaar houden voor alle inwoners? Arnhem nodigt iedereen tijdens de Dag van de Stad uit om buiten de gebaande paden te gaan. En om mee te denken over hoe we de stad en ons land zo kunnen inrichten dat we sterk en veerkrachtig om kunnen gaan met verschillende uitdagingen.

Gaststad ArnhemArnhem is met ruim 160.000 inwoners de twaalfde stad van Nederland. Een levendige stad, met veel aandacht voor een prettige leefomgeving met behoud van de natuur. Arnhem staat net als andere steden in Nederland voor veel uitdagingen. Zoals zorgen voor voldoende goede en betaalbare woningen en kansen creëren voor mensen die het moeilijk hebben.Het programmaTijdens de Dag van de Stad gaan we in gesprek over actuele thema’s en werken we samen aan oplossingen. Naast het aanbod van vertrouwde programmaonderdelen als de last lectures en ontwerpateliers, gaan we Arnhemse wijken in. Om van dichtbij kennis te maken met de opgaven die daar spelen en de mensen die hier hun tanden in zetten.  Save-the-dateElkaar ontmoeten is het hart van de Dag van de Stad die je elk jaar samen met andere stedelijke professionals, ambtenaren, bestuurders, wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en inwoners maakt. We zien je dus graag op maandag 9 oktober in Arnhem.

Zie ook hier de website.

 

Meest gelezen

© Woningmakers Arnhem | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital