
- Arnhem ,
- Woningnood
Een belangrijk instrument voor een goed gesprek vormt onze online data-tool Domiporta. Zowel gemeente als marktpartijen stoppen hier al hun bouwplannen in. Het geeft een eenduidig en noodzakelijk overzicht van de stand van zaken voor wat betreft de woningbouw in zo’n gemeente. Al enige jaren zet Woningmakers hier studenten in als Account Manager: je onderhoudt de contacten met de marktpartijen met als doel de woningbouwgegevens in Domiporta up-to-date te houden. Zij kunnen de gegevens zelf online ingeven en/of bijwerken. Het is jouw taak om hen daarbij – op afstand – te ondersteunen en te motiveren. Het werk kan vanuit huis gedaan worden, je locatie maakt dus niet uit. Zo kun je naast je studie prima bijverdienen, ervaring opdoen én een maatschappelijke bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood. Hoe goed is dat?
Het concept van de Woningmakers – in feite een intermediair tussen gemeente en marktpartijen – is succesvol gebleken. Er is veel belangstelling voor uit het hele land. Momenteel zijn de Woningmakers zijn actief in de regio’s Westfriesland, Arnhem, IJmond, Altena en Deventer. Met andere gemeenten en regio’s worden gesprekken gevoerd.
Basis voor woningbouwregie is kennis van de markt. Welke plannen zijn in voorbereiding en hoe ver zijn ze? Welke aantallen woningen zijn daar mee gemoeid? Is dat huur of koop, appartementen of grondgebonden woningen, welke prijscategorie? Zijn er nog belemmeringen die eerst moeten worden opgelost voordat er gebouwd kan worden? Hoe is de planning precies? De Woningmakers houden zicht op al deze aspecten met Domiporta. Op basis van de gegevens worden bouwafspraken gemaakt. Woningmakers Nederland heeft hiervoor een webapplicatie ontwikkeld, Domiporta. De ontwikkelaars en woningcorporaties kunnen de gegevens van hun eigen plannen vervolgens online actualiseren en compleet houden.
– Werk- en denkniveau HBO/WO;
– Beschikbaarheid: verspreid over de week ongeveer een dag per week;
– Affiniteit met ICT en kennis hoe ICT-systemen werken; (Microsoft 365, Hubspot, etc.)
– Goede communicatieve vaardigheden;
– Pro-actief, grote zelfwerkzaamheid;
– Betrokkenheid bij het onderwerp en de aanpak van de Woningmakers.
– Flexibele werktijden, kun jij helemaal zelf inrichten
– Je kunt vanuit elke locatie (in Nederland) werken
– Een salaris van € 25,- per uur
Vind jij dit interessant? Stuur mij een bericht, dan reageer ik snel:
hrvoja@woningmakers.nl
De gemeente Arnhem, woningcorporaties en marktpartijen in de woningbouw slaan hun handen ineen om aan de slag te gaan met het bouwen van voldoende en goede woningen in Arnhem. Hiervoor sluiten zij een Stadsakkoord af, waarin is afgesproken op welke manier ze dat gezamenlijk gaan doen. Het akkoord is direct al door 25 partijen ondertekend. De ondertekenaars hopen dat meer partijen zich zullen aansluiten.
Natuurlijk: ook Arnhem heeft enorme ambities om de woningnood op te lossen. ‘Met de Woningmakers willen we de samenwerking met de woningcorporaties en marktpartijen verbeteren, zodat we elkaar beter vinden om die complexe eerste fase beter vorm te geven. We hebben elkaar écht nodig,’ zegt Nanja Oliemans, bestuursadviseur gebiedsontwikkeling van de gemeente Arnhem. Lees het interview.
De aanhoudende krapte op de woningmarkt en de onverminderd sterke vraag zijn volgens de makelaars de belangrijkste oorzaken van de prijsstijging. De laatste drie maanden van 2020 was volgens de NVM zelfs de krapste woningmarkt van deze eeuw.
De nieuwbouw van woningen loopt volgend jaar verder terug, verwacht het Economisch Bureau van ING. De krimp komt onder meer door een beperkte vergunningverlening, oplopende werkloosheid en financiële onzekerheid bij consumenten door de coronacrisis.
Gemeenten bedenken dingen om hun inwoners zover te krijgen hun eigen woning verder te verduurzamen. Hierbij moet een gemeente zich wél aan artikel 122 van de Woningwet houden, oordeelde de Rechtbank Noord-Nederland.