Woondeal Arnhem-Nijmegen ondertekend

9 maart 2023

De Woondeal Arnhem-Nijmegen is geactualiseerd. Woensdag 8 maart hebben minister Hugo de Jonge, gedeputeerde Peter Kerris en bestuurders namens de 18 regiogemeenten deze deal ondertekend.

Tot en met 2030 komen er in de regio minimaal 33.000 woningen bij. De gemeenten spannen zich in om dit aantal te verhogen naar 38.0000. Een belangrijk deel van deze woningen komt op de grootschalige woningbouwlocaties Arnhem Spoorknoop-Oost, Stationsgebied Nijmegen en Kanaalzone-Zuid in Nijmegen. Ook in de andere gemeenten komt er extra inzet voor verschillende woningbouwlocaties.

Met corporaties en marktpartijen onderzoekt de regio kansen in de bestaande woningvoorraad om snel meer woningen te krijgen. In totaal investeert het Rijk 400 miljoen euro in de regio.

De bestuurders uit de Groene Metropoolregio hebben tijdens de ondertekening aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid met name de doortrekking van de A15 en verbreding van de A12 en het VeluweWaalpad. Voorzitter Hubert Bruls benadrukt dat er wel randvoorwaarden ingevuld moeten worden om deze woonambities waar te maken. “Kijk bijvoorbeeld naar mobiliteit: zonder beter en kwalitatief meer fietsvoorzieningen, openbaar vervoer en een doortrekking van de A15 gaat het niet lukken.”

Lees hier meer.

Meest gelezen

© Woningmakers Arnhem | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital