‘Hoeveel gaan we bouwen, wat gaan we bouwen en vooral: waar gaan we bouwen?’

7 maart 2022

Gelezen in: Arnhemsche Courant – een artikel van Patrick Arink

Er moeten komende jaren duizenden nieuwe woningen bijkomen in Arnhem. Maar over hoeveel woningen hebben we het precies? En waar moeten die nieuwe woningen komen? Onder het motto ‘Het Heilig Getal’ werd deze week bij architectuurcentrum CASA gekeken hoe het staat met de bouwambities in de stad.

Om de wooncrisis op te lossen, zal er komende jaren veel gebouwd moeten worden. Arnhem staat voor een enorme opgave. Tot 2030 moeten er in de stad 7.500 nieuwe woningen bijkomen. De ambitie is dat er in 2040 in totaal nieuwe woonruimte is voor zo’n 16.000 extra huishoudens.

In plaats van uitbreiden kiest Arnhem de komende jaren voor inbreiden. Verspreid door de stad zijn voldoende plekken waar ruimte is om nieuwe woonbuurten te realiseren. “Dan kun je bijvoorbeeld denken aan Spoorzone Oost”, vertelt Kirsten van Rijen.
Delen van het oude industriegebied rond de Westervoortsedijk werden afgelopen jaren al getransformeerd tot woonwijk. Als het aan de gemeente ligt, blijft het daar niet bij.

“Neem bijvoorbeeld het spooremplacement. Het is een parkeerplaats voor treinen, maar eigenlijk wil je zoiets niet zo dicht bij het centrum van de stad. Je wilt de verschillende woonwijken aan elkaar hechten.”

Lees het hele artikel in de Arnhemsche Courant

 

Meest gelezen

© Woningmakers Arnhem | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital